За словами радника ОП, якщо ЗСУ вийдуть із Соледару, то це не буде втечею від оточення / фото twitter.com/Maxar

Радник офісу президента України Олексій Арестович розповів про ситуацію в Соледарі. Він зазначив, що рішення про те, чи будуть українські військові виходити з міста чи ні, приймає не РФ, а наша країна.

"Збройні Сили України не збираються поки залишати Соледар. Але що головне сталося? У російськомовному просторі міркування про Соледар пішли в російському порядку. Та й україномовному теж, це нехороша ознака, яка показує, що суспільство не навчилося мислити про війну належним чином", - зазначив Арестович у прямому ефірі з Марком Фейгіним.

Він нагадав, що ЗСУ звільнили від рашистів Херсон - великий обласний центр. Але коли РФ захоплює невеликий населений пункт, люди починають "посипати голову попелом".

"Давайте послухаємо аналіз Генерального штабу. Вони сказали дуже чітко: командування Збройних Сил України Соледар утримує, йдуть бої в ньому, не весь, звичайно, але частину Соледара утримуємо. І у нас приймається рішення, що далі робити з цією ситуацією", - додав Арестович і пояснив, що ситуацію контролює Україна і вона вирішує, що робити далі, а не РФ.

За словами радника ОП, якщо ЗСУ вийдуть із Соледару, то це не буде втечею від оточення. Це буде планове рішення командування, яке виведе сили і засоби з одного рубежу оборони на інший.

"Ми здійснюємо планову дію, це не втрата міста, коли раптово завдали потужний удар, а ми не були готові і потрапили в оточення...  Там планова дія здійснюється, і це буде не заради красивих слів, не заради розради. Це маневр буде плановий. Так, під тиском противника, так, під загрозою оточення, але плановий", - зазначив Арестович.

Він нагадав, що у РФ не було можливості для планових маневрів, коли рашисти втекли з Харківської області, коли ЗСУ вибивали їх і Херсона, Сумської та Чернігівської областей. Тому Арестович вважає, що українцям не варто трактувати події на фронті в порядку російської пропаганди.

Ситуація в Соледарі

Понад 100 окупантів були знищені за минулу добу під час боїв за Соледар. Ворог постійно намагається заволодіти ініціативою, проте важкі бої тривають. Крім цього, Михайло Подоляк розповів, що Росія могла втратити під Бахмутом і Соледаром до 20 тисяч окупантів.

Сьогодні в Міноборони вже розповіли про ситуації в Соледарі. Українські воїни відважно намагаються утримати оборону, зазначила Маляр.

Вас також можуть зацікавити новини: