День Незалежності 2022: як регіони України готуються до 24 серпня на тлі тривожних заяв про удари (відео)

На тлі заяв української влади та правоохоронних органів про те, що Росія може вдатися до масованих ракетних ударів 23-24 серпня, регіони готуються до такого сценарію розвитку подій.

Півтори доби комендантської години - в Харкові вже оголосили заходи безпеки до Дня Незалежності. Сидіти вдома або в укриттях містян закликають від 19 години 23 серпня до 7 ранку 25-го. Міська влада не відкидає посилення ворожих обстрілів та провокацій, йдеться в сюжеті ТСН.

У Сумах та Львові урочистостей поки що не скасовували, утім вони точно не будуть масовими. Як житиме Одеса 24 серпня - ще визначаються.

А от на окупованій Херсонщині загарбники посилюють фільтраційні заходи й дуже нервуються, адже чекають на акції сил опору. Тож напередодні Дня Незалежності окупанти посилили обшуки, особливо ретельно перевіряють телефони місцевих жителів.

У столиці начальник Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов доручив заборонити проведення масових заходів, мирних зборів, мітингів та інших заходів, пов'язаних з великим скупченням людей, протягом 22-25 серпня.

Раніше радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що РФ спробує збільшити кількість обстрілів на День Незалежності 23-24 серпня.

У патрульній поліції дали поради, як убезпечити себе від можливих провокацій Росії 24 серпня. Насамперед при плануванні своїх маршрутів в обов’язковому порядку треба заздалегідь дізнатися, де є місця укриття для того, щоб у випадку, коли лунає сигнал "повітряна тривога", людина дуже швидко і оперативно дісталася укриття.

Президент Володимир Зеленський попередив, що наступного тижня Росія може постаратися зробити щось "особливо жорстоке".

Вас також можуть зацікавити новини: