До Білорусі прибули російські генерали з інспекцією / ілюстрація REUTERS

Генерали РФ на чолі з начальником Головного оперативного управління ГШ ЗС РФ Сергієм Рудським приїхали у Білорусь контролювати підготовку російських військових, білоруське Міністерство оборони про це мовчить.

Як пише моніторингова група "Беларускі Гаюн", військові проінспектують хід спільної підготовки так званої регіональної угруповання військ на полігонах Білорусі, оглянуть пункти управління, навчальні місця і казарми військовослужбовців.

"Під час візиту планується відвідування занять танкових і мотострілкових підрозділів, ремонтно-відновлювальних батальйонів, а також ознайомлення з роботою російсько-білоруського польового госпіталю. Також начальник ГОУ ГШ ЗС РФ ознайомиться з порядком виконання бойових завдань підрозділами ЗС РБ з прикриття державного кордону Білорусі на південному напрямку", – йдеться в повідомленні.

Аналітики відзначили, що це перша публічна інспекція російського контингенту воєначальниками з Москви, за результатами якої "будуть ухвалюватися подальші рішення". Також у повідомленні акцентується, що Міноборони Білорусі не повідомило про візит російських генералів.

Російські військові у Білорусі: що повідомлялося

Нагадаємо, за даними Центру національного опору, росіяни продовжують розгортати свої війська в Білорусі. Всього на території країни вже розміщено до 12 тисяч мобілізованих росіян.

Військовий експерт Олександр Коваленко зазначав, що на даний момент на території Білорусі знаходяться підрозділи російських військ чисельністю 9 тисяч осіб (13 БТГр).

Також раніше повідомлялося, що Росія розмістила на території Білорусі ракетні комплекси "Іскандер" та С-400