На території Білорусі побільшало російських "мобіків" / фото Міноборони РФ

Центр національного спротиву повідомляє, що російські окупанти продовжують розгортати свої війська у Білорусі. Про це ЦНС стало відомо від джерел у білоруському підпіллі.

"Росіяни розгорнули близько 63 наметів в районі населеного пункту Бабуничі (Гомельська область). Загалом на території країни уже розміщено до 12 тис. мобілізованих росіян", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як стверджується, російські військові заявляють, що для них привілей - потрапити до Білорусі. Адже там нібито набагато ліпші умови на полігонах, ніж на батьківщині. А білоруські збройні сили нібито повністю забезпечують потреби контингенту окупантів.

Відео дня

"Фактично росіяни взяли під контроль спільне угруповання військ, що є ще однією ознакою втрати Білоруссю суверенітету", - пише ЦНС.

Війна в Україні та позиція Білорусі

З початку повномасштабного вторгнення Росія використовує Білорусь як плацдарм для ракетних ударів по території України. При цьому ЗС РБ не беруть прямої участі у війні проти України.

У жовтні журналісти проаналізували супутникові знімки з аеродрому Зябровка під білоруським Гомелем й дійшли висновку, що там за останній місяць відбуваються активні зміни. Туди прибувають російські війська та нова техніка.

Лукашенко 10 жовтня оголосив про розгортання спільного угруповання військ Білорусі та РФ. Пізніше на білоруську територію привезли російських мобілізованих.

Вас також можуть зацікавити новини: