Судно з українським зерном / фото Facebook Оleksandr Кubrakov

Президент РФ Володимир Путін образився за свій потоплений Чорноморський флот і вирішив вийти з "зернової угоди".

Про це розповів російський опозиціонер Геннадій Гудков У новому випуск програми "Аргумент".

Він вважає, що тепер активними його учасниками повинні стати Туреччина з Великобританією, і їм нічого не варто вивезти українське продовольство під охороною своїх есмінців і фрегатів.

"Від Путіна крім злоби, підлості, мерзенності чекати нічого не доводиться. І угода це просто від гіркої образи за те, що завдано удару по Чорноморському флоту і його ніхто не боїться. Я думаю, що абсолютно емоційна дебільна реакція, бо ж альтернативою буде вивезення зерна під конвоєм військових кораблів Туреччини швидше за все і за допомогою Великобританії. Я думаю, що з Путіним треба розмовляти виключно мовою сили. Здається, він більше нічого не розуміє, жодної мови. У нього те, що прилетіли ракети по військовій інфраструктурі - терористичний акт, а то що його ракети вбивають кожен день мирних людей - це так би мовити нормально", - заявив Гудков.

Також він закликав країни НАТО передбачити можливість військових конвоїв. "Нехай спробує сунутися, іншого варіанту немає. У Туреччини в 10 разів могутніший і сильніший флот, а якщо туди додати ще британські якісь есмінці і фрегати, які будуть допомагати, ніхто там нікуди не сунеться", - додав експерт.

Вихід РФ із "зернової угоди": що відомо

29 жовтня російська сторона заявила, що припиняє участь у реалізації "зернової угоди" нібито через "теракт" проти кораблів Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що російська влада хотіла зірвати роботу "зернового коридору" і під надуманим приводом його блокує.

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган, чия країна брала участь у підписанні "зернової угоди", що дозволила відновити експорт зерна з України, відреагував на зрив домовленостей Росією.

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) закликала Москву терміново відновити дію "зернової угоди", яка дозволяє Україні експортувати зерно через Чорне море.

Після цього Україна, Туреччина та ООН погодили рух 14 суден з українським зерном у Чорному морі.