Коли Україна отримає західну зброю, ситуація на фронті почне змінюватися, впевнені експерти / фото REUTERS

Український військовий експерт Владислав Селезньов оцінив ймовірність кардинальної зміни ситуації на фронті до середини липня.

Свою думку з цього приводу він висловив у коментарі для "Настоящего времени".

"Я готовий апелювати до заяви керівника української розвідки, генерала Буданова, який стверджує, що до середини липня відбудеться корінний злам ситуації у російсько-українській війні. Знову ж таки, я пов'язую це з тим, що якраз до цього часу повинна прийти у товарних кількостях західна військова техніка та озброєння. Відповідно українські військовослужбовці пройдуть підготовку", – зазначив він.

Селезньов додав, що мова йде про озброєння, яке в рази перевищує тактико-технічні характеристики російської бронетехніки та артилерії.

"Як тільки ми отримаємо... американські гаубиці, БПЛА та дрони-камікадзе, рух українських військ активізується. У нас буде можливість на більш далеких відстанях вести бойову роботу, – впевнений експерт. – При наявності резервів, підкріплених сучасною бронетехнікою та артилерією, ми здатні творити чудеса, у тому числі проводити серйозні стратегічні наступальні дії".

Нагадаємо, раніше в Міноборони України заявили, що знадобиться кілька місяців, щоб Україна за допомогою західної зброї, яка надходить, встановила паритет на фронті у війні з Російською Федерацією.

Вас також можуть зацікавити новини: