Жданов розповів, навіщо Путін шукає перерву у війні в Україні \ фото REUTERS

Президенту РФ Володимиру Путіну потрібне перемир'я у війні в Україні і на це можуть вплинути президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та генсек ООН Антоніу Гутерреш, які прибули до Львова на зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН.

За його словами, Путіну потрібне перемир'я у війні, щоб провести "референдуми" на тимчасово окупованих українських територіях для їхнього приєднання до складу РФ.

Відео дня

"Справа в тім, що для того, щоб легалізувати результати референдумів і самі референдуми, Путіну потрібне перемир'я. Не можна в умовах активних бойових дій проводити референдум. Він навіть не зможе пояснити це російському суспільству. Чому так? Бо йде війна і хто ж голосував, якщо всі в окопах, якщо всі воюють? Хтось ховається, хтось в евакуації. Йому потрібне перемир'я", - пояснив експерт.

За словами Жданова, візит президента Туреччини Реджеп Таїп Ердогана і генсека ООН Антоніу Гутерреша до України може сприяти тому, що референдуми можуть бути проведені 11 вересня, якщо Зеленський не відстоїть позицію України, а саме те, що повинен бути досягнутий воєнний розгром на полі бою, а потім на підставі цих успіхів Україна може формувати свою позицію для переговорів.

"До речі, він її (позицію – Ред.) сформулював і вона в нас поки що сьогодні чітка і зрозуміла для всього суспільства і для всієї міжнародної спільноти – що треба повертати територію України поки що військовим шляхом до кордонів 1991 року. Тому у зв'яку з цим, скоріш за все, у Росії теж це розуміють і референдум може бути перенесений на більш пізній термін", - сказав Жданов.

Він додав, що триваюча війна впливає на терміни проведення цих референдумів.

Як повідомляв УНІАН, Жданов припустив, що під час тристоронньої зустрічі у Львові президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та генсек ООН Антоніу Гутерреш схилятимуть президента Володимира Зеленського до мирних переговорів з Путіним про припинення війни.

Вас також можуть зацікавити новини: