Битва за Бахмут тривала близько 10 місяців / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Кривава багатомісячна оборона Бахмута, яка потребувала від України виділення дефіцитних військових ресурсів на захист незначного у воєнному плані міста, схоже повністю виправдала себе. Про це пише The Washington Times.

За словами колишнього високопоставленого офіцера ЦРУ Деніела Хоффмана, який в минулому керував московською резидентурою ЦРУ, Україна зробила "велику ставку", сподіваючись вбити клин між президентом Росії Володимиром Путіним і найманцями групи Вагнера через важкі втрати в Бахмуті.

"Ця авантюра, схоже, окупилася в кінці минулого місяця, коли лідер групи Вагнера Євген Пригожин підняв швидкоплинний заколот, який струснув основи Кремля і став рідкісним публічним викликом беззаперечній владі Путіна в Росії, що існувала десятиліттями", – пише газета.

Відео дня

Видання зазначає, що розбіжності між Пригожиним і керівництвом Міноборони РФ розгорілися саме в контексті битви за Бахмут.

"Це було ключовою стратегічною перевагою бойових дій у Бахмуті. І так, Україна втратила багатьох своїх солдатів, але боротьба того варта. Тому що тепер Вагнера вивели з російської військової системи", — заявив Хоффман.

Битва за Бахмут - останні новини

За даними британської розвідки, у російських окупантів почалися великі проблеми зі стратегічною обороною Бахмута. Хоча бої в самому місті поки не поновилися, ЗСУ успішно просуваються на північному і південному флангах, що ставить під загрозу утримання міста в майбутньому, 

Українське командування стверджує, що в окремі дні вдається просунутися вперед відразу на кілометр. У цьому сенсі одним з головних досягнень ЗСУ останніх днів стало заняття домінуючої висоти в районі села Кліщіївка. Звідти вся південна частина Бахмута як на долоні.

Вас також можуть зацікавити новини: