Агент РФ ховався серед натовпу на місці трагедії у Покровську для повтору терористичного акту, вважає Іван Ступак / скріншот

Серед натовпу на місці трагедії у Покровську, де російський "Іскандер" зруйнував житловий будинок та вбив щонайменше 7 українців, міг ховатися російський агент.

У наявності щонайменше одного коригувальника вогню впевнений військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак. Свою підозру він висловив під час ефіру Radio NV.

Колишній співробітник СБУ вказав, що країні-терористу РФ притаманна тактика терористів Близького Сходу. Коли там влаштовують подібні заворушення, наприклад, ініціюють вибухи на ринку, підкладають бомби до машин тощо, зазвичай, терористи вичікують, щоб до потенційно небезпечних об'єктів наблизилася якнайбільша кількість людей. Ось тоді, відбувається другий "акт детонації": "Тоді, коли вони бачать, що зібралося ще більше людей, ніж під час попереднього вибуху, вони активують другий, а то й третій вибуховий механізм", - пояснив Ступак логіку вбивць.

Відео дня

Він стверджує, що після вибуху у Донецькій області в Покровському району також були присутні "очі" Росії. Вони також спостерігали за натовпом, щоб повторити ракетний удар.

"Серед тих людей, які стояли на місці трагедії після першого вибуху у Покровську, там був щонайменше один коригувальник вогню від росіян, який теж дивився, що відбувається. І потім, можливо, передав інформацію своїм кураторам, що: "О, тепер вже зібралося багато людей, можна ще (вдарити - УНІАН)". І ось тоді прилетіло. Тобто, у росіян на місці були очі", - зазначив Ступак.

Росія двічі запустила "Іскандери" по Покровську з коротким інтервалом

Нагадаємо, ввечері 7 серпня армія РФ вчинили жахливий теракт: ворог двічі запустив балістичні ракети "Іскандер" по Покровському району Донецької області з коротким інтервалом трохи більше, ніж пів години. Перша боєголовка поцілила по житловій багатоповерхівці о 19:15. Другий "приліт", за даними глави ОВА, стався о 19:52. 

Повторний удар ракети вбив заступника начальника ДСНС Донецької області. Також поранень зазнали чимало рятувальників та працівників екстренних служб. Станом на ранок 8 серпня відомо про 7 загиблих та 67 постраждалих на місці події.

Вас також можуть зацікавити новини: