Чи настане перелом у війні після виходу русні із Херсона / фото facebook.com/MinistryofDefence.UA/

Після виходу російських окупантів із правобережжя Херсонщини десятки тисяч путінських військових можуть посилити інші угруповання ворога на території України, зокрема на Донецькому напрямку.

І хоча про перелом у війні наразі не йдеться, імовірно, вона перейде у менш активний зимовий режим із пропозиціями щодо перемовин, допоки дороги знову не стануть придатними для пересування важкої техніки, наголосив в інтерв'ю Оbozrevatel військовий експерт Михайло Жирохов.

За його словами, уже навесні може розпочатися нова активна фаза війни, але лише у тому випадку, якщо у Росії будуть необхідні ресурси.

Відео дня

"Не можна сказати, що наразі війна входить у переломну фазу. Швидше, на зиму, до весни вона перейде у позиційну фазу. Росіяни будуть намагатися пропонувати якісь перемовини, опиратися на певні країни Європи, які "втомилися від війни". Окрім того, якщо росіяни виводять війська планово, втрат у них не буде, і вони отримають підкріплення для власних сил. А за зиму зможуть накопичити резерви, зокрема шляхом підготовки мобілізованих. Підкинуть на фронт снарядів, військової техніки. Тому можна очікувати нового загострення навесні. Якщо у російської армії будуть втрати, і вони будуть величезні, тоді підуть на перемовини. Але говорити про те, що це переломний момент, я би не став", - зазначив експерт.

Він наголосив, що наразі для росіян критично важлива, перш за все, Донецька область. Тому що одним із завдань цієї війни вони озвучують вихід на адміністративні кордони Донецької області.

"Тому, найімовірніше, вони підсилять той напрямок – Бахмутський, Авдіївський. Там, де окупаційна армія зараз проводить наступальні операції і де їм конче потрібні нові сили та ресурси. Тобто у будь-якому випадку – Запоріжжя або щось інше для них не настільки цікаве. В пріоритеті у них саме Донецький напрямок", - зазначив Жирохов.

Тож, на думку Жирохова, у росіян тепер будуть проблеми з логістикою

"Кримський міст функціонує неповноцінно. Дорога, яка йде через Бердянськ, через Маріуполь і далі на Росію, – в зоні вогневого ураження. Але говорити про початок операції зі звільнення Криму поки що зарано". - наголосив Жирохов.

Війна в Україні: Херсон

Сьогодні, 11 листопада, після 256 днів окупації ЗСУ зайшли до Херсона, а над будинком адміністрації Херсонщини знову з’явилися українські прапори.

Президент Володимир Зеленський назвав 11 лютого "історичним днем", оскільки сьогодні Україна повертає Херсон.

Як наголосив секретар РНБО Олексій Данілов, відхід російських окупантів на Херсонщині відбувся під натиском ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: