Фельштинський впевнений, що по Москві потрібно наносити ракетні удари / фото ua.depositphotos.com

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський заявив, що наносити авіаудари по Москві необхідно, а саме по військових цілях.

"Авіаудари по Москві наносити абсолютно необхідно, тому що Росія - це країна одного міста. Інфраструктура, але напевно і цього буде достатньо. Починаючи з атаки на Останкінську телевежу, будівлю МЗС, будівлі Міністерства оборони, будівлю Луб'янки ну і так далі. Держдума, там багато військових об'єктів. До тих пір, поки не будуть наноситися удари по Москві, в Росії цієї війни не відчують, тому що в Росії є тільки один як би нервовий центр - Москва", - заявив він у новому випуску програми "Аргумент".

Фельштинський стверджує, що досі поки Москва не відчуває війни.

"Цю війну не можна буде завершити і Росія не здасться, тому що для того, щоб Росія здалася, потрібно щоб цю війну відчувала Москва. Вся інша територія Російської Федерації може хоч завтра під воду піти, про це просто не покажуть по телевізору і про це ніхто не дізнається. Тому починати потрібно з Останкінської вежі", - додав він.

Удари по Росії - деталі

У кількох містах Росії скасували паради на 9 травня, проте в Москві він все ж може відбутися. Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан заявив, що російська техніка на параді на Красній площі є легітимною метою, по якій можуть завдати удару українські військові. 

У Севастополі не проводитимуть військовий парад 9 травня, повідомив кремлівським пропагандистам гауляйтер Михайло Развожаєв.