Місто Ізюм після російських обстрілів / фото facebook.com/volodymyr.matsokin

Російські окупанти попри успішні контратаки ЗСУ утримують під своїм контролем східну частину Харківської області. Ключовим для них є ізюмський напрямок.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, пише "РБК-Україна".

Жданов уточнив, що саме за цим напрямком від Вовчанська проходить основний шлях забезпечення окупантів. Також в районі Ізюму знаходиться найбільше скупчення військ - до 20 БТГр, які намагаються наступати на Барвінкове. Але там, у напрямку від Барвінкового на Ізюм, українські війська провели контрудар, збивши наступальні дії окупантів. Тому вони перейшли там до оборони.

Відео дня

Важливість Ізюма для ворога експерт пояснює тим, що звідти він міг наступати південніше, на підконтрольні Україні території. Ще одне угруповання мало йти з півдня.

"Їх початковий задум, швидше за все, полягав у тому, щоб дійти з півдня від Гуляйполя до Краматорська і від Ізюма до Краматорська. Те, що противник був зупинений під Ізюмом, не дозволяє їм розвивати наступ у напрямку Сєвєродонецька чи Краматорська. У районі Гуляйполя ми також завдали їм поразки і вони перейшли до оборони", - розповів Жданов.

Контрнаступ ЗСУ під Харковом

Як повідомляв УНІАН, раніше глава ОВА Олег Синєгубов повідомив, що українські захисники продовжують успішно контратакувати на Харківщині. 18 травня від російських окупантів вдалося звільнити ще один населений пункт в області. Харків, за його словами, проте все ще страждає від обстрілів окупантів.

За словами Синєгубова, ворог зосередився на обороні своїх позицій, але, якщо він відчує слабкість нашої оборони, спробує цим скористатися.

Він уточнив, що під окупацією зараз знаходяться до 25% території регіону.