Командування РФ перемістило свої літаки ближче до Каспійського моря / фото Міноборони РФ

Військовий експерт Олег Жданов припустив, що Росія часто піднімає літаки в повітря, щоб в українських містах оголошували сигнал повітряної тривоги. Ці літаки не обов'язково випустять ракети, але будуть лякати і жахати українців.

"Я так розумію, що вони хочуть заводити їх на бойове чергування, і щоб вони перебували в повітрі якомога довше, практично цілодобово. І ми з вами будемо сидіти, як на голках, в очікуванні сигналу. По-перше, сигнал повітряної тривоги, тому що вони в повітрі знаходяться. У них під крилами ракети і ми будемо просто очікувати пуску цих ракет, але я думаю, що навряд чи вони це можуть застосувати. Справа в тому, що це буде не так ефективно. По-перше, велика витрата палива. По-друге, екіпажі все одно треба приземляти і дати їм відпочити. Не можуть пілоти тримати стільки часу штурвал в руках", - сказав Жданов.

Експерт зазначив також, що російські літаки бояться заходити в повітряний простір України, тому що наша авіація почне давати потужну відсіч. Тому командування РФ перемістило свої літаки поближче до Каспійського моря, підкреслив Жданов.

Вас також можуть зацікавити новини: