Кладовище замість аеропорту і коридор в Крим: окупанти будуть плани відбудови Маріуполя / фото REUTERS

Кремль хоче сформувати "міжнародний транспортний коридор" через Маріуполь та облаштувати в місті нове кладовище.

Про це свідчить "Концепція майстер-плану розвитку міста", яку отримали від джерел в одному з розвідувальних органів України журналісти "Донбас Реалії"

План, розроблений у міністерстві будівництва і житлово-комунального господарства РФ, передбачає відновлення Маріуполя у три етапи - до кінця 2022 року, у 2023-2025 роках і до 2040 року.

Відео дня

На першому етапі у вщент зруйнованому місті прагнуть відновити життєвонеобхідну інфраструктуру. Особливу увагу приділено зоні розміщення кладовища, для якого рекомендовано використати територію аеропорту. 

На другому етапі передбачено будівництво житла, відновлення і розвиток інженерної та транспортної інфраструктури. Збільшити кількість населення, яку окупаційна влада оцінює у 150 тисяч людей, а законно обране керівництво міста у 100- 130 тисяч, планують на 50 тисяч до 2025 року.

Окупанти будуть плани відбудови вщент зруйнованого Маріуполя/ фото Донбас Реалії

У найближчі 18 років росіяни хочуть збудувати залізничну дорогу Волноваха-Маріуполь і сформувати автомагістралі через Маріуполь на Крим і Одесу, які називають "міжнародним транспортним коридором" .

До 2040 року в російському уряді хочуть забезпечити "бюджетну ефективність та економічну самодостатність територій міста". 

Окупанти будуть плани відбудови вщент зруйнованого Маріуполя/ фото Донбас Реалії

Радник міського голови Петро Андрющенко у коментарі "Донбас Реалії" наголосив, що нічого крім гучних заяв від росіян насправді не відбувається. Поки не йдеться навіть про відновлення інфраструктури, необхідної для початку опалювального сезону.

Вас також можуть зацікавити новини: