Експерт зазначив, що війна в будь-якому разі закінчиться/ фото 17-та окрема танкова Криворізька бригада ім. Костянтина Пестушка

Переговори з Росією будуть у будь-якому разі, адже кожна війна закінчується на папері. При цьому наразі ситуація на фронті в Україні не дає змоги робити якісь прогнози щодо термінів завершення війни.

"Я перейшов у режим щоденного покрокового аналізу: день пережили, втримали, підбили підсумки. Спілкуючись із колегами з-за океану, яких я вважаю в десятки разів розумнішими за себе, чую ті самі думки. Нам потрібно вийти з цієї фази війни, але яким чином - ніхто не знає. Знову ж таки, в 1942 році ніхто не мав навіть приблизного уявлення про те, коли і чим завершиться війна. У 1944-му знищували німецьку промисловість, протягом майже двох років щомісяця на Німеччину скидали бомби в кількості, що за потужністю дорівнювала 50 вибухам у Хіросімі. Це майже неможливо уявити, але німці трималися. Хребет був зламаний тільки в 1943-му. Після Сталінграда стало зрозуміло, що вони приречені. І навіть після цього до остаточного завершення війни минуло чимало часу. Американці також прорахувалися. Вони були впевнені, що до Різдва 1944-го повернуться додому. Японці ж чинили такий опір і мали таку оборону на островах, що війна могла затягнутися ще більш як на два роки і коштувати США понад два мільйони людей. Це і стало головною причиною для скидання ядерних бомб", - пояснив військовий експерт Петро Черник в інтерв'ю "Телегафу".

При цьому він зазначив, що рано чи пізно війна в будь-якому разі закінчиться.

Відео дня

"Ба більше, я точно знаю, коли і чим війна закінчиться по-справжньому. Розпад Російської Федерації, її ядерне роззброєння і стиснення до кордонів 1471 року - моменту останнього картографування Московського царства. Люди, які залишаться там, ще три покоління проходитимуть санацію, але ніхто не буде влаштовувати їм геноцид, як це буде з нами в разі перемоги РФ. Переговори, звичайно, будуть. Усі війни закінчуються на папері, по-іншому не буває. Питання: коли, за яких обставин і на чию користь. Відповіді поки що не існує", - підсумував Черник.

Коли закінчиться війна в Україні - останні новини

Президент Володимир Зеленський зазначив, що нікому достеменно невідомо, коли закінчиться війна проти російських загарбників. За його словами, нам важливо протриматися цей рік.

На початку січня 2024-го до Києва несподівано прибув британський прем'єр Ріші Сунак і спрогнозував, що протистояння між Україною та РФ може тривати ще довго, але українці здобудуть перемогу.

При цьому глава ГУР Міноборони Кирило Буданов сказав, що хто "перший прийме ці виклики і дасть на них гідну відповідь, - той і переможе".

Вас також можуть зацікавити новини: