Денис Попович оцінив стан Чорноморського флоту РФ / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот

Україна продовжує знищувати російський Чорноморський флот. Зараз він дисфункціональний на 90%, заявив військовий оглядач Денис Попович.

Як він зауважив в ефірі телеканалу FREEДОМ, морські дрони і надалі вражатимуть ворожі обʼєкти. Тож кожен корабель противника у будь-який час повинен боятися таких ударів. 

"Нагадаємо Кримський міст влітку торік. [Magura] підкралися давним-давно. Вони обвалили його 17 липня минулого року за допомогою дронів. Тому вже навіть міст став об’єктом удару для безекіпажних морських дронів. Я думаю, що кожен корабель у будь-якому місці, у будь-який час повинен боятися ударів цих систем, цих апаратів. Оскільки це нове слово в морських боях і битвах. Спроби підірвати панування РФ на Чорному морі. Воно підірване вже, тому що за допомогою цих дронів вдалося загнати основні ракетні кораблі РФ у Новоросійськ", – пояснив Попович. 

Відео дня

Оглядач наголосив, що станом на зараз кораблі зі складу Чорноморського флоту РФ не можуть виконувати свої прямі функції як-от забезпечення десантування чи захист узбережжя від висадки десанту. Попович нагадав, що українські спецпризначенці вже неодноразово потрапляли до окупованого Криму. 

"Фактично Чорноморський флот зараз на 90% дисфункціональний. Так, він становить небезпеку, основні його ударні можливості збереглися – ракетоносці ще є. Жоден із ракетоносців не був виведений з ладу так, щоб він не міг повністю обстрілювати територію України ракетами", – констатував він. 

Удари по кораблях РФ у Чорному морі: останні новини

Вранці 14 лютого поблизу берегів тимчасово окупованої Алупки (Крим) було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що судно везло вантаж з Новоросійська до Севастополя, коли його атакували морські дрони.

1 лютого поблизу Криму знищили ще один ворожий корабель. Йдеться про крейсер "Івановєц". У ГУР тоді зазначили, що його вартість орієнтовно $60-70 мільйонів доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: