Окупанти розблокували рух в одному з КПВВ на Донбасі / фото УНІАН

На Донбасі окупанти розблокували рух у контрольному пункті в’їзду-виїзду "Новотроїцьке", заблокованим залишається КПВВ "Мар’їнка".

Як повідомляється на сайті Держприкордонслужби, КПВВ "Станиця Луганська" продовжує функціонування в штатному режимі з 7:00 до 20:00, а станом на 12:00 КПВВ перетнуло 1 тис. 540 осіб.

"Також сьогодні окупанти розблокували рух у КПВВ "Новотроїцьке", станом на 12-ту годину на тимчасово окуповану територію прослідували 5 автомобілів та 79 осіб, а на контрольовану територію пропущено 2 автомобілі та 14 осіб", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУкраїна активно працює над відкриттям двох нових КПВВ на Донбасі - Зеленський

Зазначається, що заблокованим з боку окупантів залишається рух у контрольному пункті в’їзду-виїзду "Мар’їнка".

КПВВ на Донбасі: правила перетину

На час дії карантину в Донецькій та Луганській областях забороняється перетин лінії розмежування особами без громадянства та іноземцями без наявного полісу (свідоцтва, сертифікату) страхування, що виданий страховою компанією, зареєстрованою на території України та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, та діє на строк перебування в Україні.

"Варто також врахувати, що громадяни України (крім тих, хто прибуває для вступу у вищі навчальні заклади за програмою "Донбас-Україна") будуть пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", - зазначили прикордонники.

Уточнюється, що для перетину лінії розмежування громадяни допускаються із засобами захисту органів дихання, а одночасно у КПВВ може перебувати така кількість осіб, що забезпечить дотримання соціальної дистанції.