Бійці радіють поверненню кілометра української землі / скріншот

Історична подія - українські військові поблизу Красногорівки звільнили перший кілометр української землі, яка була під окупацією ще з 2014 року.

Знімальна група ТСН змогла дістатися на цю ділянку фронту і на собі відчула, як ворог намагається її відбити, використовуючи всі види озброєння й навіть дрони-камікадзе. Один з безпілотників вибухнув за кілька метрів від телекамери знімальної групи. 

Від Красногорівки до лінії фронту - кілька кілометрів. Щоб дістатися на "нуль", журналістам доводиться або бігти, або ховатися - всю дорогу їх супроводжують ворожі дрони. 

"Ворог веде безперервний обстріл, бо, напевно, хоче відбити ось ці втрачені позиції, які він утримував ще з початку війни в 2014 році, переконані бійці", - йдеться в сюжеті.

Бійці називають повернення цього кілометра української землі поблизу Красногорівки історичною подією. Вони зізнаються, що наразі окупанти постійно намагаються їх "дістати" тут своїми дронами-камікадзе.

Журналісти стали свідками "прильоту" по цій позиції українських захисників. Дрон-камікадзе розірвався за метр від голови військового з позивним "Бєс". Як наслідок - потрощена бойова позиція, кухня розлетілася вщент.

Звільнення позицій під Красногорівкою

Наприкінці червня 2023 року стало відомо, що Збройні сили України біля Красногорівки заволоділи кількома позиціями, які російські окупанти утримували з 2014-го.

"Під Красногорівкою наші штурмові підрозділи внаслідок добре спланованого контрвипаду заволоділи кількома позиціями, які утримувалися з 2014 року. Це вже так звана територія "ДНР", під самісіньким Донецьком", - заявив речник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Вас також можуть зацікавити новини: