За словами Жданова, РФ імітує наступ / фото УНІАН, Володимир Гонтар

За словами військового експерта Олега Жданова, заяви про можливий наступ РФ і контрнаступ ЗСУ зараз мають вигляд як гра між генеральними штабами Росії та України.

Як зазначив Жданов під час ефіру Фейгін LIVE, українська сторона спровокувала РФ своїми успіхами на півдні на масштабне перегрупування. Російська сторона фактично в два рази збільшила угруповання на правому березі.

"Але при цьому ми не пустили на правий берег війська, які приїхали з РФ через Крим. Ці БТГ зараз топчуться під Мелітополем... Ми не пустили свіжі війська, ми пустили туди тільки старенькі, пошарпані. Тепер фактично мишоловка захлопнулася", - зазначив експерт.

За його словами, тепер у РФ є два варіанти: або сідати в глуху оборону, або намагатися проводити наступальну операцію на Півдні. 

"Але паралельно Генштаб РФ ухвалює рішення, щоб відтягнути частину наших військ з південного напрямку. Що треба для цього зробити? Імітувати великий наступ, щоб Україна почала перекидати резерви.

Олег Жданов впевнений, що на Донбасі йде імітація наступу РФ, щоб "відтягнути" українські війська з півдня.

"Йде саме така гра - хто кого витягне саме на перший удар", - підсумував військовий експерт.

Нагадаємо, представник української військової розвідки повідомив, що у Херсоні росіяни готуються до відступу, вони замінували життєво важливі комунікації.

Вас також можуть зацікавити новини: