Максим Жорін пояснив, яка потрібна мобілізація в нашій державі / колаж з фото УНІАН (Олексій Іванов) та t.me/MaksymZhorin

Мобілізація в Україні має бути загальна - і йдеться не лише про те, що чоловіки мають поповнювати лави армії.

Майор Збройних сил України, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін в Telegram написав, що держава "має мобілізувати всі свої ресурси, всі можливості, всі виробництва". Воїн підкреслив, що громадяни мають мобілізуватись - тобто разом працювати на перемогу.

"Сьогодні нам потрібна загальна мобілізація. І я зараз не про чоловіків, які мають йти в армію… Потрібно усвідомити, що рано чи пізно вся допомога нам з інших держав може закінчитись. Коли ми зможемо розраховувати виключно на себе, то і жалітись будемо виключно собі", - додав захисник.

Відео дня

Важливі українські новини - мобілізація у центрі уваги

7 лютого парламент у першому читанні ухвалив наданий Кабміном проект закону про мобілізацію. Потім стало відомо, що до законопроекту подано більш як 4 тисячі поправок.

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив, що народні обранці можуть остаточно ухвалити документ до кінця поточного місяця.

Українська влада говорила, що мобілізація 2024 має бути справедлива. На думку очільника парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича, справедливі мобілізаційні заходи - це не про те, щоб усі обов’язково потрапили в окопи.

Вас також можуть зацікавити новини: