Олександр Завітневич поділився думкою, якою в нашій державі має бути мобілізація / колаж з фото 93 ОМБр Холодний Яр та УНІАН

У центрі уваги новий законопроект про мобілізацію (№10449). Представники влади України зазначали, що мобілізаційні заходи мають бути справедливими. Очільник комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич стверджує, що "справедлива мобілізація - це не про те, щоб усі обов’язково потрапили до окопів".

Нардеп вважає, що, зокрема, необхідно, щоб повістки вручали у спосіб, який зрозумілий усім, і щоб були виключені протиправні дії з боку представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Такою думкою політик поділився під час інтерв'ю АрміяInform.

Парламентар додав, що влада також має гарантувати мобілізованим відповідну тривалість підготовки. "Як правило, вона відповідатиме військово-обліковій спеціальності, але в окремих випадках держава може перекваліфікувати осіб відповідно до потреб Сил оборони", - сказав Завітневич.

Відео дня

На його думку, законодавчо має бути "визначено терміни, зміст підготовки та той рівень кваліфікації, за яким мобілізований громадянин вважається підготовленим для виконання бойових завдань".

У центрі уваги мобілізація - новини, які сьогодні варто прочитати

Парламент 7 лютого ухвалив урядовий законопроект про посилення мобілізаційних заходів. Пізніше до документа подали більш як 4 тисячі правок.

На думку заступника очільника комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, на голосування в другому читанні документ можуть винести наприкінці цього місяця. Адвокат Марія Левченко зазначала, що спірним є питання, чи втратять деякі громадяни відстрочку після того, як новий проект закону ухвалять остаточно.

Вас також можуть зацікавити новини: