Оглядач висловився про можливості Росії мобілізувати 400 тисяч солдатів / скріншот

Росія не зможе забезпечити військовою технікою і всім необхідним ще 400 нових мобілізованих.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи недавню публікацію The Washington Post про такі плани Кремля.

"Віщають про те, що у лютому Путін "підтримав" пропозицію військових "радників" нібито "приховано" мобілізувати 400 тисяч військовослужбовців протягом 2023 року для війни в Україні... Що ж таке 400 тисяч тіл, дорогі друзі? Це 500 БТГр. Що таке 500 БТГр? Це 5500 танків. Це 16 500 ББМ. Це 6 000 одиниць ствольної артилерії і РСЗВ. Чи можуть в Росії все це забезпечити? Ні. Так, що ж підтримав Путін, якщо вони не можуть продовжувати воювати в таких показниках?"- задався питанням експерт.

Відео дня

Коваленко висловив жаль, що багато хто ведеться на вкидання Росії різного роду: "В даному випадку йде мова про вкидання, покликане посіяти невпевненість і залякування. І це один з таких варіантів".

Путін схвалив набір в армію ще 400 тисяч солдатів - що повідомлялося

Газета The Washington Post написала, що через побоювання викликати народне невдоволення Кремль нібито вирішив відмовитися від нової хвилі мобілізації, замінивши її вербуванням більш ніж 400 тисяч добровольців на війну в Україні.

Зазначалося, що урядовці РФ стурбовані, що така ініціатива посилить проблему з дефіцитом кадрів у цивільній економіці.