Путін оголосив часткову мобілізацію в РФ / фото ua.depositphotos.com

Оголошена у РФ "часткова" мобілізація – це демонстрація абсолютно повної немочі вищого політичного керівництва Росії.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Політичне керівництво Росії не знайшло в собі сміливості війну назвати війною, щоб оголосити загальну мобілізацію, – зазначив він. – Реальні втрати російської армії набагато більше, ніж заявляє російська влада, і втрати не тільки в особовому складі, але і, як ми прекрасно розуміємо, за багатьма іншими показниками, тієї ж техніки".

На думку експерта, якщо мобілізованих росіян відправлятимуть на війну в Україну після двотижневої підготовки, то це буде навіть не "гарматне м'ясо", це буде "фарш".

"Два тижні – це навіть не мінімум базової підготовки, це ніщо. Повноцінна підготовка займає місяці", – зазначив він.

"Я не бачу можливості зараз у Росії, щоб вона могла всім забезпечити таке угруповання, як 300 тисяч чоловік особового складу. Я не виключаю, що використовуючи репресивні методи, російська влада зможе протягом найближчого місяця з примусу зібрати до 30 тисяч особового складу. І після двох місяців підготовки їх відправлять в Україну. Це буде кінець грудня, мінімум, це може бути січень", – додав Коваленко

Якщо ж їх почнуть відправляти після двох тижнів підготовки, то в Україну вони потраплять у листопаді, резюмував експерт.

Путін оголосив мобілізацію в Росії: що відомо

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 21 вересня оголосив часткову мобілізацію в Росії. 

Згідно з офіційними заявами, в рамках цієї мобілізації Кремль збирається призвати 300 тисяч росіян. Однак, ЗМІ дізналися, що у засекреченому пункті указу Путіна йдеться про набір мільйона людей.

Оголошена мобілізація вмить спровокувала затори на російському кордоні. Росіяни почали масово виїжджати з країни.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк закликав примусово мобілізованих росіян здаватися в полон.

А президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення РФ оголосити мобілізацію – це визнання, що кадрова армія "посипалася".