У РФ не цікавляться станом здоров'я мобілізованих людей, поділився експерт / фото REUTERS

В Російській Федерації мобілізовані мруть, оскільки в країні практично виключили з мобілізаційного процесу медкомісії.

У РФ просто збирають людей для мобілізації, а станом їх здоров'я не цікавляться, розповів військовий експерт - полковник запасу Олег Жданов в ефірі телемарафону.

На його думку, чим далі, тим буде більше смертей серед мобілізованих.

"Справа в тому, що вони практично скрізь виключили з мобілізації медичні комісії, і на сьогоднішній день там просто йде збір населення для мобілізації, а якість цього населення, яке у них здоров'я...", - повідомив експерт.

Жданов додав, що для мобілізованих росіян перший шок буде, коли вони протверезіють, їх поставлять у стрій, а потім почнуть проводити з ними заняття. 

"До речі, самі мобілізовані сміються над собою ж і над системою, викладаючи відео, де замість занять з тактики з ними починають з чого - зі стройової підготовки... отже - бігти будуть у ногу... це вже стає, я так розумію, проблемою - ...ми коли починаємо оточувати якесь угруповання, вони просто розбігаються, як зайці, по лісах...", - додав полковник.

Мобілізація в РФ - важливі новини

Російський президент Володимир Путін 21 вересня поставив росіян перед фактом, що в Росії розпочалася часткова мобілізація військових.

Мобілізувати мали лише військовослужбовців, які перебувають у запасі. Пізніше не раз з'являлася інформація, що повістки отримували люди, непридатні до служби в армії.

Глава Міноборони Сергій Шойгу говорив, що мобілізувати в Росії планують близько 300 тис. осіб. За відомостями ЗМІ, число мобілізованих в РФ може перевищити 1 млн осіб.

За відомостями журналістів, за останні дні в РФ вже є сім випадків смертей серед мобілізованих на призовному чи збірному пунктах або в поліції.

3 жовтня стало відомо, що у Свердловській області Росії померли двоє мобілізованих, а один - наклав на себе руки. Один з мобілізованих помер вдома від цирозу печінки, а в іншого був серцевий напад.

Вас також можуть зацікавити новини: