На Таврійському напрямку Сили оборони знищили 472 солдатів РФ / фото t.me/V_Zelenskiy_official

На Таврійському напрямку Сили оборони України минулої доби потужно "засмажили" російських окупантів та знищили майже пів тисячі загарбників.

Про це йдеться в оперативній інформації від Об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку у соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що армія України продовжує вести оборону на сході та півдні, а також реалізує наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

Відео дня

Зокрема, українські підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" протягом доби виконали 1321 вогневе завдання.

"Загальні втрати ворога склали 472 особи", - сказано у повідомленні.

Також знищено 36 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 4 бойових броньованих машин, 8 артилерійських систем, 1 засіб ППО, літак Су-25, 13 БпЛА, 6 одиниць автомобільної та 1 - спеціальної техніки. Ще знищено склад боєприпасів ворога.

При цьому, воїни оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" на Донеччині за минулий тиждень знищили вже три ворожих штурмовики Су-25

Водночас, протягом минулої доби ворог завдав 2 ракетних та 35 авіаційних ударів, провів 47 бойових зіткнень. Окрім того, здійснив 906 артобстрілів.

Так, в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку росіяни за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Степове, Тоненьке, Сєверне Донецької області. Українські воїни відбили понад 15 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби Сили оборони відбили понад 15 атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області.

Разом з тим, на Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаки ворога в районі північніше Приютного Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник 4 рази намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав.

Що відомо про нові втрати РФ в Україні

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу на Бахмутському напрямку Силами оборони України було знищено 157 окупантів.

Відповідно до ранкового зведення Генерального штабу ЗСУ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 16 жовтня 2023 року вбитими орієнтовно склали 288 тисяч 630 осіб, у тому числі 860 за минулу добу.

Вас також можуть зацікавити новини: