На залізничному вокзалі у Дніпрі облаштовано пункт обігріву для переселенців – ОВДА

Для переселенців на залізничному вокзалі міста Дніпро облаштували пункт обігріву, де можна комфортно дочекатися потяга. Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної адміністрації.

Правоохоронні органи повністю контролюють ситуацію у місті, заявив заступник керівника Нацполіції у Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

"Наряди поліції працюють вдень і вночі. Мешканці сумлінно дотримуються комендантської години. Цим дуже полегшують нам роботу. На вокзалі немає черг. Більшість людей, які бажали евакуюватися – виїхали", – сказав він.

Відео дня

В обладміністрації додали, що за добу в області в середньому виявляють одного-двох мародерів. Їх затримують та притягують до відповідальності. Паралельно спеціальна група з дронами виявляє диверсійні мітки.

Загалом по усьому місту розгорнули десятки опорних пунктів, пояснили в ОВДА. Там формують армійські аптечки, плетуть маскувальні сітки, збирають теплі речі. Відкривають також додаткові склади для гуманітарних вантажів, а сотні водіїв на своїх автівках розвозять допомогу.

На залізничному вокзалі у Дніпрі облаштовано пункт обігріву для переселенців – ОВДА

Головний волонтерський штаб Дніпра спочатку займав два поверхи, нині вже чотири. Там цілодобово працюють сотні людей.

"Наша робота злагоджена, логістично вибудувана. Кожен відповідає за свій напрямок. Координатори мають помічників-волонтерів. Дуже бізнес міста допомагає. Фінансово й продукцією. З-за кордону підтримка надходить. Мешканці також небайдужі. Приносять все, що можуть. Від води й вологих серветок до ліків", – розповіла координаторка штабу Юлія Дмитрова.