Російські війська продовжують наступати / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Росія основні зусилля зосереджує на наступі на п'яти напрямках.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, йдеться про Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Шахтарський напрямки.

"На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Федорівка Донецької області, проте успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Лиман Перший, Петропавлівка, Кучерівка, Піщане Харківської області; Стельмахівка, Червонопопівка, Невське в Луганській області та Терни і Котлярівка Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що російські війська продовжують наступати і на Бахмутському напрямку: "Не припиняє штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Бахмут, Хромове та Іванівське Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Диліївка, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області". 

За даними Генштабу, на Авдіївському і Шахтарському напрямках РФ вчинила безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Кам'янка, Первомайське, Невельське і Мар'їнка Донецької області.

Війна в Україні - актуальні новини

Як писав УНІАН, за даними The New York Times, лютневий тритижневий штурм окупантами Вугледара - найбільша танкова битва за час війни, вона обернулася для Росії болючим провалом.

Також нагадаємо, 1 березня авіація Сил оборони України завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.