Одесу знову атакували ракетами / фото wikimedia.org

Метою нічної атаки росіян по Одесі, ймовірно, була спроба знищити портову інфраструктуру, щоб зробити неможливим експорт українського зерна. Таку думку висловив спікер української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

"Увага ворога, як держави-терориста, вона привернута, як кажуть військові, в першу чергу до цивільних об'єктів, об'єктів інфраструктури. Не виключаємо також, що ворог намагався атакувати портову інфраструктуру, тому що ми бачимо, що всі зусилля Кремля [спрямовані] на те, щоб змусити світ працювати, принаймні щодо зернової ініціативи, на умовах Росії, виконати ультиматум Кремля", – вважає спікер.

У цьому контексті Братчук нагадав, що напередодні росіяни влаштували провокацію щодо турецького суховантажного судна. На його думку, цим Росія намагалася показати, що іноземним суднам не варто заходити в Чорне море, бо вони будуть атаковані росіянами.

Нічна атака росіян по Одесі

Цієї ночі ворог здійснив комбіновану повітряну атаку по Одесі. За поточними даними, силами ППО було збито 8 "Калібрів" та 15 ударних дронів "Шахед". Наразі відомо, що це всі запущені ракети і дрони.

Однак через падіння уламків у середмісті Одеси було пошкоджено  гуртожиток одного з навчальних закладів та супермаркет, зайнялася масштабна пожежа. Також вибуховою хвилею у кількох будівлях понівечено вікна та балкони, побито припарковані поруч автівки.

Попередньо відомо про трьох постраждалих – співробітників супермаркету.

Вас також можуть зацікавити новини: