Співробітники СБУ "розкололи" взятих у полон російських диверсантів-найманців / фото facebook.com/SecurSerUkraine

Отримано доказову базу від полонених російських диверсантів з приватної військової компанії щодо звірст, які вони чинили на тимчасово окупованій Харківщині.

Про це повідомила Служба безпеки України.

В повідомленні зазначається, що СБУ "розколола" російських диверсантів з приватної військової компанії, яких спецпризначенці Служби захопили у полон на Харківщиніпід час бойової операції минулого тижня.

Відео дня

Служба безпеки встановила, що перебуваючи на території Ізюмського району, загарбники проводили так звані "зачистки" місцевого населення та "полювали" на АТОвців.

"Двоє учасників ворожої ДРГ – військовослужбовці 16 окремої бригади спеціального призначення російського ГРУ, а ще двоє – найманці приватної військової компанії. На початку вересня 2022 року на території тимчасово окупованого смт Борова ця диверсійно-розвідувальна група викрадала місцевих мешканців, які брали участь у проведенні АТО", – сказано в повідомленні.

За даними слідства, всіх викрадених чоловіків поміщали у триметрову земляну яму і утримували зв’язаними без води та харчування, а також над затриманими жорстоко знущалися, погрожували убивством та били.

Співробітники української спецслужби "розкололи" полонених російських найманців / фото фото ssu.gov.ua

В СБУ зазначають, що окупанти проводили допити і намагалися погрозами і тортурами вибити інформацію про інших патріотично налаштованих жителів регіону.

Затриманим окупантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Ситуація у Харківській області під час війни України з Росією – важливі новини

Як повідомляв УНІАН, 6 вересня Збройні сили України розпочали успішну контрнаступальну кампанію на окупованих територіях Харківської області. 14 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що Харківщина майже вся звільнена від російських загарбників.

6 жовтня начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов повідомив під час онлайн-брифінгу, що на деокупованій частині Харківської області виявили тіла 534 вбитих російськими окупантами цивільних українських громадян, серед яких – 226 жінок, 260 чоловіків та 19 дітей (у 13 з них стать не встановлена).

Він сказав, що це з врахуванням масового захоронення в місті Ізюм, де було вилучено 447 тіл.

На деокупованій території області було виявлено 22 катівні російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: