Супротивник не підірве Каховську ГЕС, спрогнозував Олег Жданов / фото УНІАН

Окупанти в Херсонській області ніколи не підірвуть Каховську гідроелектростанцію (знаходиться під новою Каховкою), це 100% шантаж.

Якщо супротивник підірве ГЕС, першим піде під воду лівий берег Дніпра, на якому він обладнує лінію оборони, на який стягує війська і відселяє цивільних, розповів полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, у разі падіння рівня води унаслідок підриву гідроелектростанції буде осушено Північно-Кримський канал, яким вода з Дніпра потрапляє в захоплений РФ Крим. Жданов підкреслив, що вода на півострів може бути подана лише після того, як буде відновлена гребля.

Полковник вважає, що навіть йдучи з Херсонської області супротивник буде сподіватися відстояти Крим.

"...Ніколи (ворог не підірве Каховську ГЕС - Ред.). Це 100% шантаж...", - заявив Жданов.

Загроза підриву Каховської ГЕС - важливі новини

У Херсонській області українські війська внаслідок контрнаступу станом на 21 жовтня вже звільнили 88 населених пунктів і продовжують рухатися вперед.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) прогнозували, що ворог може завдати удару по Каховській ГЕС, звинуватити в атаці українську сторону і скористатися спровокованою повінню для прикриття свого відступу.

Супротивник звинувачував Київ у підготовці провокацій і проводив масову евакуацію.

Президент Володимир Зеленський говорив, що окупанти замінували дамбу та агрегати Каховської ГЕС. Секретар Ради безпеки і оборони України Олексій Данілов сказав, що ворог може знищити агрегати гідроелектростанції.

26 жовтня представник прес-служби Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що супротивник не замінував Каховську ГЕС настільки, щоб її важливі об'єкти можна було підірвати.

Вас також можуть зацікавити новини: