У Маріуполі росіяни перетворили супермаркет на трупозвалище, повідомив радник голови міста / фото ua.depositphotos.com

У Лівобережному районі Маріуполя Донецької області російські окупанти перетворили супермаркет на звалище для тіл - привозять туди загиблих, яких вимило з могил під час спроби відновлення водопостачання та частково - ексгумованих.

Тіла людей у супермаркеті просто звалюють, ніби сміття, поділився у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"В приміщенні супермаркету "Щирий кум"… по пр. Свободи росіяни облаштували трупозвалище. Буквально… Катастрофічна нехватка людей для захоронення та потужності навіть імпровізованих моргів. До такого ступеню, що в Москві розпочали окрему рекрутингову кампанію патологоанатомів", - зазначив він.

Відео дня

Андрющенко додав, що така ситуація із загиблими в Маріуполі є наочною демонстрацією нелюдськості окупантів та загроз епідемії.

У Маріуполі вороги перетворили супермаркет на трупозвалище, повідомив радник очільника міста / фото t.me/mariupolnow

Мер Маріуполя Вадим Бойченко під час телемарафону попередив, що цього літа місту загрожують спалахи інфекцій, зокрема, чуми та дизентерії. 

"Наші кваліфіковані лікарі повідомляють про небезпеку, яка може виникнути цього літа. Спалахи інфекційних захворювань, дизентерії, чуми та інших захворювань можуть статися цього літа. І ці хвороби можуть, на жаль, забрати тисячі наших маріупольців", - сказав чиновник.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого війська РФ вдерлися в Україну. Пізніше супротивникові вдалося заблокувати Маріуполь. Окупанти обстрілювали місто з різної зброї, скидали на нього авіабомби. 

За даними української сторони, в Маріуполі через широкомасштабну агресію Росії загинули понад 20 тисяч осіб, людей ховали у братських могилах.

Вас також можуть зацікавити новини: