Ворог регулярно отримує відсіч у Миколаївській області / фото REUTERS

Миколаїв та область регулярно страждають від атак РФ з початку повномасштабної війни.

Онлайн-трансляція того, що відбувається в Миколаєві і області в середу, 4 травня 2022:

21:56 Протягом 4 травня на території Миколаєва піротехніки ДСНС відпрацювали 94 звернення та вилучили 53 боєприпаси. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області. Усього від початку повномасштабної війни рятувальники вилучили 1 560 боєприпасів.

Відео дня
Яка ситуація зараз у Миколаєві та області: головні новини за 4 травня

21:43 Щодня на лінію у Миколаєві виходять 22 трамваї та 20 тролейбусів — це удвічі менше, ніж у довоєнний час. Навіть після оголошення повітряної тривоги водії продовжують перевозити пасажирів. Про це кореспондентам Суспільного розповів директор комунального підприємства Миколаївської міськради "Миколаївелектротранс" Юрій Сметана.

21:22 У Миколаєві лунають вибухи, повідомив міський голова Олександр Сєнкевич. "Залишайтесь в укриттях! У жодному разі не стійте біля вікон і не публікуйте фото чи відео. Офіційну інформацію повідомимо вам згодом", - зазначив мер

19:17 Миколаївська область готується до курортного сезону, з військовими опрацьовується питання відкриття пляжів. Про це повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім. "Наразі мій профільний заступник Микола Марінов збирає інформацію у туроператорів ринку. Ті бази відпочинку, які мають закриті території, де є басейни, можуть працювати. У місцях, де є вихід до моря, зараз опрацьовується питання з військовими, наскільки це можливо та безпечно. Якщо пляжі і відкриються, то, швидше за все, там буде обмежена концентрація людей, всі ризики будуть враховані.

Яка ситуація зараз у Миколаєві та області: головні новини за 4 травня

19:12 Вечірнє зведення від Генерального штабу ЗСУ На Південнобузькому і Таврійському напрямках війська РФ ведуть бойові дії з метою утримання тимчасово зайнятих територій та створення умов для активізації наступальних дій у напрямках "Херсон – Миколаїв" та "Херсон – Кривий Ріг"

18:32 У школах Скадовська закінчили навчання. 2 травня офіційно завершилося навчання школярів у Скадовській ОТО. Про це повідомив мер Скадовська Олександр Яковлєв. "Всі випускники отримають документи про утворення державного зразка". Нагадаємо, у школах Херсона навчання закінчилося 30 квітня.

Яка ситуація зараз у Миколаєві та області: головні новини за 4 травня

18:24 Ще трохи винаходів від читачів.

17:43 Наслідки обстрілу одного із сіл Миколаївської області.

17:28 Ось така вирва утворилася після сьогоднішнього прильоту.

Яка ситуація зараз у Миколаєві та області: головні новини за 4 травня

16:57 За час війни 16 дітей на Миколаївщині залишились без батьківського піклування. Дітей-сиріт внаслідок бойових дій наразі немає, а напівсироти є — начальниця служби у справах дітей Ірина Пономарьова.

16:09 На кордоні Миколаївської та Херсонської областей бої тривають цілодобово. Не так, як на сході України, але теж дуже щільно. Про це під час брифінгу від Ukraine Media Center повідомив голова ОДА Віталій Кім. Він зазначив, що протягом доби на Херсонському та Миколаївському напрямках противник продовжив "інженерне покращення своїх позицій". "Активних наступальних дій окупанти не вели, але продовжили обстріл за допомогою артилерії, зокрема одного з районів обласного центру. Вони зміцнюють свою оборонну лінію, вона там є. Дуже міцна. Вони роблять додаткові зміцнення", – наголосив він. Що стосується ворожих втрат, то це 47 осіб особового складу, 15 одиниць техніки, серед якої два безпілотники-розвідники та радіолокаційна станція.

Яка ситуація зараз у Миколаєві та області: головні новини за 4 травня

15:05 Орієнтовно до 15 травня у водопровідній мережі Миколаєва з'явиться оброблена технічна вода. Її не можна буде вживати як питну — Віталій Кім

13:39 5 травня з 08:00 Миколаївська обласна станція переливання чекає на донорів І та ІІІ груп крові резус позитивний (+).

Адреса: провулок Радіо, 2

13:26 Вранці четвертого травня на Тернівській розвилці сталася дорожньо-транспортна пригода за участі вантажного автомобіля. MAN перекинувся. Постраждалих немає — речник патрульної поліції Віталій Душко.

12:00 Інтернет у Херсоні з'явився! — радісною новиною поділився голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Також Кім прозвітував, що Миколаїв уже отримав гроші від держави на відновлення водопостачання та повідомив, що до 15 травня спробують встигнути все зробити.

11:21 Чотирьом лікарням Миколаєва надійшла гуманітарна допомога. Медзаклади отримали апарати для VAC-терапії, яка використовується для лікування об'ємних уражень внаслідок вогнепальних поранень.

10:37 Повідомляється про вибухи у Чорнобаївці. Чекаємо на офіційне підтвердження нової серії знищення окупантів.

09:39 Протягом третього травня піротехніки на Миколаївщині відпрацювали 264 звернення та вилучили 54 боєприпаси. Загалом з початку війни вилучили 1517 боєприпасів — ДСНС.

Яка ситуація зараз у Миколаєві та області: головні новини за 4 травня

09:20 ЗСУ повернули 4 населених пункти на півдні України. Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". За інформацією від військових, забезпечення контролю території стало можливим завдяки успішним діям мобільних протитанкових груп. Звільнені населені пункти знаходяться поблизу адмінмежі Миколаївщини і Херсонщини. Їх назва поки що не оприлюднюється.

06:00 Після вечірніх повітряних тривог ніч в Миколаєві пройшла спокійно, інформації про вибухи або обстріли не надходило.

Вас також можуть зацікавити новини: