Окупанти здійснили один із найпотужніших комбінованих ударів по українській землі упродовж останнього часу, поділився військово-політичний оглядач / фото wikimedia.org

Російські окупанти з 5 на 6 серпня здійснили по Україні один із найпотужніших комбінованих ударів за останній час. Супротивники використали безпілотники, крилаті ракети авіаційного і морського базування, а також "гіперзвук" (три Х-47М2 "Кинджал").

На себе звертає увагу те, що РФ знову почала використовувати ракети Х-101/555, і для цього у повітря підіймали 14 ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в Telegram. Експерт зазначив, що для запуску 20 ракет супротивник підійняв у повітря 14 бортів, які сумарно можуть запустити 112 боєприпасів.

"Востаннє Х-101/555 запускали 26 липня. А до того - 26 червня. Чому це впало у вічі? Тому що поки ці терміни дивним чином збігаються з виробничими потужностями окупантів з випуску Х-101/555 - 1,5-2 ракети на добу. Це не говорить про те, що вони перейшли виключно на застосування того, що виготовили, адже є ще залишки зі зберігання", - зазначив аналітик.

Відео дня

Повномасштабна війна в Україні триває - важливі новини

Повітряні сили Збройних сил України повідомляли, що з вечора 5-го по ранок 6-го серпня українські воїни ліквідували 30 російських ракет та 27 ударних. Були знищені 17 крилатих ракет Х-101/Х-555, 13 крилатих ракет "Калібр" і 27 дронів Shahed-136/131.

5 числа й у ніч на 6 повітряна тривога лунала у низці областей України. Крім того, у деяких регіонах бачили ворожі ракети. Зокрема, у Хмельницькій області лунали вибухи. Місцева влада повідомляла, що працювали сили протиповітряної оборони.

Варто зазначити, що всього з початку повномасштабного вторгнення захисники України ліквідували 1 347 російських крилатих ракет та 4 116 дронів окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: