REUTERS

Бойовики угруповання "ДНР" в січні 2021 року незаконно затримали щонайменше чотирьох людей для поповнення так званого "обмінного фонду".

Про це заявив співзасновник Східної правозахисної групи Павло Лисянський в ефірі "Громадського радіо".

Читайте такожЗеленський висловився про неофіційні обміни полоненими з ОРДЛО

Відео дня

"Але ми не отримали дозволи від родичів на розголошення їхні імен. Думаю, коли їх "засудять", родичі дадуть нам таке право і ми розкажемо про них", - повідомив він.

За його словами, ФСБ РФ має певний план для "МГБ ЛДНР", аби вони регулярно виявляли "шпигунів України".

Обмін полоненими на Донбасі: деталі

  • 16 січня низка російських ЗМІ поширила новину, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука.
  • Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що розцінює ці заяви керівництва "ЛДНР" як чергову спробу Росії ухилитися від виконання міжнародних домовленостей.
  • Водночас у МЗС звинуватили РФ у порушенні усталених механізмів звільнення утримуваних осіб на тимчасово окупованих українських територіях.
  • 20 січня уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що російські окупанти повинні передати Україні 9 утримуваних осіб.
  • 22 січня Кравчук заявив, що приватна PR-акція Медведчука з перевезення полонених з окупованого Донбасу вже нездійсненна.