РФ обстрілює житлові будинки / фото ОГС

Росія вже не раз атакувала Одесу й область, в результаті ударів є зруйновані житлові будинки і турбази. Гине мирне населення.

УНІАН розповідає, що сьогодні, 18 травня 2022 року, відбувається в Одесі та області через повномасштабне вторгнення РФ.

21:53 18 травня російська армія завдала ракетного удару по території Одеської області. Вирву та осколки правоохоронці та місцеві знайшли посеред поля біля одного з сіл.

Відео дня

20:27 18 травня відзначають Міжнародний день музеїв. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні закрили музеї та заховали експонати, адже російські війська вже вчинили 331 злочин проти об'єктів культурної спадщини.

19:23 Президент Молдови вимагає вивести російських військових з Придністров'я. Майя Санду в Європарламенті заявила, що російських військових мають бути виведені з території Придністров'я, оскільки вони порушують нейтралітет республіки. Це дуже серйозна заява на тлі напруженості, що зростає в Придністров'ї і фактичної відсутності боєздатної армії у самої Молдови.

18:41 Через штормову погоду російські військові не можуть проводити активні дії у Чорному морі – начальник ОВА Максим Марченко.

17:53 В Україні продовжили воєнний стан на 90 днів, починаючи з 24 травня.

17:38 ППО та зброя: розвіяно проросійський фейк про Одеську кіностудію.

17:06 Зерно, яке зберігається на території портів Ізмаїл та Рені Одеської області, збираються вивезти по Дунаю до Румунії та Болгарії.

16:07 В Одесі затримали любителя знімати блокпости на відео.

15:09 Міські лікарні Одеси отримали 12 апаратів для лікування ран (NPWT). У системі використовується контрольований негативний тиск для створення середовища, що сприяє швидкому загоєнню.

13:22 18 травня з Одеського залізничного вокзалу відправлятимуться потяги за такими напрямками  Одеса – Рахів – 15:00  Одеса – Ковель – 18:13  Одеса-Ужгород - Пшемисль - 18:22   Одеса – Чернівці – 20:49  Одеса – Львів – 21:31 Одеса-Дніпро - 19:56 Одеса-Київ – 22:03 Одеса-Харків - 19:25.

12:40 В Одесі затримали чоловіка з великою партією метадону. У зловмисника було 400 доз наркотиків. 18 травня в Одесі на Старосінній площі поліцейські затримали 31-річного мешканця Білгород-Дністровського району з величезною партією метадону. Чоловік привіз до обласного центру понад 400 доз наркотику на продаж у вигляді "закладок". Про це повідомляють у прес-службі ГУНП на Одещині.

12:06 В Одесі "замінували" парк та кілька адмінбудівель. Анонімні повідомлення про загрозу вибуху в кількох адмінбудівлях та парку в Одесі надійшли на лінію "102" близько одинадцятої години ранку. Про це повідомили у прес-службі обласної поліції. На об'єкти направлено слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, вибухотехніки та кінологи.

11:38 В Одесі банда злочинців планувала вбивство 27-річного підприємця з ринку "Привоз".

10:58 В Одесі затримали аматора російського контенту, який знімав блокпости. Одеські правоохоронці затримали водія Mitsubishi, який знімав на відеореєстраторі роботу блокпоста. У його телефоні правоохоронці виявили безліч проросійських каналів, а в салоні авто — телескопічну палицю. Чоловіка передали слідчим.

10:24 18 травня о 04:06 до Служби порятунку надійшло повідомлення про спалах однієї платформи поїзда ремонтних робіт у Подільському районі на станції Борщі. Після прибуття на місце виклику рятувальники встановили, що під час руху поїзда виникло загоряння платформи з дровами. Здійснено аварійну зупинку та відчіплення платформи. Пожежа локалізована о 04:41 та ліквідована о 05:19 на площі 20 м2. Загиблих та постраждалих немає.

9:40 18 травня на всіх маршрутах працює 118 одиниць громадського електричного транспорту, а саме 65 трамваїв та 53 тролейбуси. Час роботи – з 5:30 до 21:00 Трамвайний маршрут #3 з 18 травня працює за маршрутом Люстдорф – вул. Пастер.

9:28 РФ нанесла ракетний удар по населеному пункту Одещини. За попередньою інформацією, руйнувань та поранених немає. Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група, яка документує наслідки ракетного удару. Подію кваліфікували як порушення законів та звичаїв війни, повідомили в ОК "Південь".

9:23 Ніч в Одесі та області пройшла без обстрілів. Ймовірність нанесення ракетних ударів залишається високою – речник ОВА Сергій Братчук.

9:06 Оперативна інформація станом на 06.00 18.05.2022 з російського вторгнення. На Южнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій. Чинить вплив на підрозділи наших військ. На Бессарабському напрямку ситуація в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою і істотних змін не зазнала. Кораблі чорноморського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій, розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

06:40 Кораблі чорноморського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку. Про це йдеться в оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 06:00.

На Бессарабському напрямку обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою і суттєвих змін не зазнала.

06:11 Відбій повітряної тривоги!

06:07 В області люди повідомляють про звук вибуху.

05:46 Повітряна тривога!

04:34 США та Європа працюють над планами з вивезення зерна з України, повідомляють джерела CNN. За словами співрозмовників, є три варіанти маршрутів - і морські все ще не виключено.

04:00 На Одещині ситуація за добу стабільна і контрольована, йдеться в повідомленні Оперативного командування "Південь".

"Силами оборони вжито заходів для забезпечення надійної охорони державного кордону, зокрема і на ділянці з невизнаною Придністровською Молдовською республікою. Провокації у вигляді інформаційних вкидів та імітацій терактів по той бік кордону не переконливі й успіхів не мають", - зазначає командування.

Нагадаємо, 16 травня в ОК "Південь" заявили, що українські зенітники збили ворожу ракету, випущену по Одесі.

Вас також можуть зацікавити новини: