Бойовики постійно безпідставно не дають проводити пошукові заходи / фото УНІАН

Російські окупанти вже третій день не дають українській стороні проводити пошук пораненого українського бійця, який досі перебуває в “сірій зоні” в районі селища Зайцеве.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook.

«Російські окупанти вже третій день поспіль не дають українській стороні проводити пошук пораненого українського військовослужбовця, який досі перебуває в “сірій зоні” в районі селища Зайцеве!!!», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСитуація на Донбасі: четверо військових постраждали внаслідок обстрілів окупантів

Зазначається, що українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що сьогодні під час чергових перемовин через СММ ОБСЄ з представниками російсько-окупаційних військ, вчергове раз не були досягнуті домовленості щодо пошуку та евакуації нашого пораненого захисника. «Ворог постійно безпідставно не дає проводити пошукові заходи. Українська сторона СЦКК вже вкотре наполягає на проведені самостійного пошуку представниками української пошукової групи “Евакуація 200”, до складу якої увійдуть вісім чоловік, спільно з саперами та медиком. Вони перебуватимуть без зброї та будуть одягнені в білі костюми та світловідбиваючі жилети», - наголошується в повідомленні.

Українська сторона СЦКК закликає представників СММ ОБСЄ та світову спільноту терміново вплинути на вирішення вищезазначеного питання та підкреслює, що дані факти тяжкого безвідповідального злочину російсько-окупаційної влади є небажанням визнавати міжнародно прийняті правові норми і принципи відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня близько 15:40 бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі із засідки обстріляли групу українських військових, які проводили евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі Зайцевого.

Внаслідок ворожого вогню загинув військовий медик, один військовослужбовець дістав поранення, ще один контузію.

14 липня командир 35-ї бригади полковник Микола Палас заявив, що поранений сержант і тіло загиблого військового медика досі перебувають на полі бою.

Вбитого, якого намагалася евакуювати група, забрали підконтрольні Росії бойовики.

15 липня бойовики окупаційних військ повернули тіло українського військового, загиблого внаслідок обстрілу в районі Зайцевого, яке намагалася евакуювати медична бригада, що потрапила під обстріл.