REUTERS

Ватажок терористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилін 19 травня підписав "указ" про ідентифікацію осіб, який фактично зобов'язує громадян України, які отримали український паспорт після 7 квітня 2014 року і проживають на території ОРДО, оформляти "паспорт ДНР".

Як повідомляють "Новости Донбасса", так звана ідентифікація буде проводитись шляхом видачі "адресної довідки", дія якої обмежується 6 місяцями. Вона видавалася і раніше для осіб, які отримали паспорт України після 7 квітня 2014 року для "легалізації" в непідконтрольних районах.

Читайте такожВулицями окупованого Донецька їздить військова техніка - ЗМІ

Відео дня

"Легалізувавши" український паспорт таким способом, людина одержувала право, наприклад, на оформлення пластикової картки місцевих фінансових установ, на отримання виплат або на можливість навчатися в навчальних закладах, підконтрольних угрупуванню "ДНР", - пише видання.

Також зазначається, що з 31 липня 2020 року "адресна допомога" буде видаватися при наявності в ній відмітки про подання документів на "паспорт ДНР" або про неможливість отримання такої. Тобто, до моменту завершення дії "довідки" людина, зареєстрована на території Донецької області, яка проживає в ОРДО, зобов'язана мати "паспорт ДНР".

Як повідомляв УНІАН, раніше у представників бойовиків на переговорах у Мінську виявили російські паспорти.