Ілюстрація / REUTERS

Від початку поточної доби на Донбасі зафіксовано один постріл з підствольного гранатомету з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це повідомив у Facebook прес-центр Об'єднаних сил.

Читайте такожВнаслідок обстрілу окупантів отримав поранення мешканець Мар'їнки - Схід-SOS (фото)

Відео дня

"Цей факт мав місце поблизу населеного пункту Шуми. Втрат внаслідок ворожого пострілу немає. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що 56 невідомих вибухових пристроїв знайшли підрозділи ДСНС зі складу Об’єднаних сил за заявками жителів прифронтових населених пунктів Донеччини та Луганщини.

Як повідомляється, загалом за розпорядженням командувача Об’єднаних сил за добу було проведено розмінування більш як 6 га територій. Всі знайдені та вилучені вибухові пристрої будуть знищенні на спеціальних полігонах.

Також за добу підрозділи ДСНС відремонтували 5 житлових помешкань та інші об’єкти інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута 22 липня учасниками ТКГ (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі.