Гармаш прогнозує, що Росія швидко порушить перемир'я / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Можливе перемир'я з Росією у разі такої домовленості буде швидко нею порушено.

Таку думку висловив "Обозревателю" журналіст, представник України в ТКГ Сергій Гармаш.

Говорячи про перспективи підписання договору, Гармаш назвав головною метою України вигнання ворожих військ.

Відео дня

"Це дуже хороша ідея - підписати договір не з Росією, а відразу з кількома країнами, які будуть гарантами безпеки. І домовлятися з ними про умови ненападу Росії в подальшому. Якщо ж у нас немає впевненості в тому, що ми можемо вигнати противника зі своєї території, а час нас підтискає... За два місяці ми втратили 30% свого економічного потенціалу, а Росія, до речі, за словами Блінкена, за підсумками року втратить тільки 10%, попри страшні санкції, тоді потрібно домовлятися про хоча б тимчасове перемир'я, щоб мати можливість накопичити потрібні ресурси, отримати потрібне озброєння. Тобто, по суті, виграти час", - зазначив він.

За словами Гармаша, якщо тимчасове перемир'я буде, то стане вигідним і для РФ.

"Їй теж потрібно накопичити ресурси - в першу чергу, людські і військові. Тому я думаю, що РФ дуже швидко перерве перемир'я. Час перемир'я в будь-якому випадку не буде довгим. Воно буде тактичним", - спрогнозував він.

Зазначимо, раніше сьогодні в британській розвідці повідомили, що до кінця квітня бойові дії на сході України будуть лише посилюватися. Росія продовжить фокусувати зусилля в Донецьку і Луганську з подальшими бойовими діями в районі Херсона і Миколаєва.