Названо першу мету Путіна в Україні / Фото: REUTERS

Першою метою президента РФ Володимира Путіна у разі нового нападу на Україну є місто Маріуполь.

Про це заявив голова виконавчого комітету Національної ради реформ Михайло Саакашвілі в ефірі каналу "Україна 24".

"Маріуполь - це перша мета Путіна. Для мене зустріч Байдена з Путіним - це останній реалістичний шанс уникнути в найближчі місяці великомасштабного нападу Росії, в тому числі на Маріуполь, Херсон, Одесу. Без цієї зустрічі, я думав, що великомасштабний напад майже гарантований. Важко переоцінити для нас значення цієї зустрічі", - сказав Саакашвілі.

Відео дня

На його переконання, позиції Росії "завжди настільки сильні, наскільки США не хочуть втручатися".

Читайте такожРФ може вдарити по Україні одночасно з півдня і півночі - військовий експерт

"Коли чинний президент Обама сказав: Ми не будемо починати війну з Росією через Україну. Коли чинний президент каже: Не хвилюйтеся, ми не будемо починати війну. У 2008 році Джордж Буш врятував Грузію, сказавши: Ми зробимо що завгодно, ми будемо крилаті ракети розміщувати. Він підняв літаки, відправив флот, він показував, що готовий на багато рішучих дій. Мені здається, Байден - це останній з могікан американської політики, для якого холодна війна, СРСР, Росія багато що значать", - заявив глава виконкому Ради реформ.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів про можливий бліцкриг з боку Російської Федерації до кордонів Донецької та Луганської областей і спробу "прорубати" сухопутний коридор до Криму.