Володимир Путін / фото REUTERS

Масове вбивство українських військовополонених у виправній колонії в окупованій Оленівці Донецької області – це наслідок боротьби різних фашистських груп у Кремлі.

Таку думку висловив російський публіцист і опозиційний політик Андрій Піонтковський, передає 24 канал.

За його словами, вкидання кремлівської пропаганди про обстріл колонії можуть свідчити про розбіжності у РФ, втрату контролю як в бункері Путіна, так і серед військового керівництва Росії.

Відео дня

Піонтковський припускає, що Путін боїться контрнаступу українських військ на півдні та всіляко намагається домогтися "перемир'я", але цю спробу хочуть зірвати:

"Є опір з боку ультрафашистського угруповання і російської еліти, які критикують Путіна за те, що він "недостатньо фашист". Вони намагаються всіляко зірвати його спробу про перемир'я. Я думаю, що цей жахливий злочин – наслідок боротьби різних фашистських груп в Кремлі".

Нагадаємо, вранці 29 липня проросійські бойовики повідомили про загибель 40 українських бійців в результаті удару по Оленівській колонії. Пізніше повідомлялося, що кількість загиблих зросла.

У Генштабі Збройних сил України заявили, що навмисний артилерійський обстріл виправної установи здійснили Збройні Сили РФ, щоб звинуватити Україну в скоєнні "військових злочинів" і приховати тортури над в'язнями та розстріли.

Лідер "Азова" Андрій Білецький оголосив"полювання" на кожного злочинця, причетного до вбивства полонених "азовців".

Вас також можуть зацікавити новини: