Зеленський не був мішенню для росіян під час удару по Одесі, - ЗСУ / скріншот

Удар по Одесі 6 березня не був пов’язаний з візитом до міста президента України Володимира Зеленського. Про це в ефірі Донбас.Реалії сказала начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, Росія є країною-терористом, і вона, "очевидно, продовжує атаки на припортову інфраструктуру".

"Так, по Одесі був завданий ракетний удар, імовірно, балістичною зброєю, із влучанням в одну з будівель в припортовій інфраструктурі. Але це ніяким чином не пов'язано з конкретним візитом. Це пов’язано з терором, який ворог достатньо методично проводить", - сказала Гуменюк.

Відео дня

Вона також нагадала, що Росія атакувала інфраструктуру Одеси і напередодні зернової угоди, під час неї і після її закінчення.

"Зернова ініціатива, портові спроможності Одеси, області і України в цілому не дають спокою ворогу. Він намагається атакувати і знищити потенціал України як держави, яка знаходиться у війні, і намагається відновити свою економіку для того, щоб підтримувати фронт", - наголосила речник.

Атака по Одесі 6 березня

У середу, 6 березня, РФ вдарила по Одесі під час зустрічі Зеленського з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом. Учасники зустрічі не встигли навіть спуститися в укриття.

За словами Міцотакіса, під час удару вони перебували в Одеському морському порту. Зеленський та його штаб показували порт і розповідали про його значення, а також про те, що треба, щоб розширити можливості морського коридору для цивільних суден.

Згодом стало відомо, що п’ятеро людей загинули внаслідок російського удару по портовій інфраструктурі Одеси.

Вас також можуть зацікавити новини: