Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача у новому складі.

"Кілька годин тому провів чергове засідання ставки. Були залучені нові учасники засідання, зокрема в.о. міністра внутрішніх справ - керівник Нацполіції України Ігор Клименко. Він тримає під контролем усе те, що залежить від системи МВС в питаннях нашої оборони і безпеки", - зазначив президент у своєму вечірньому відеозверненні.

Також, за словами Зеленського, у засіданні ставки сьогодні взяли участь очільники деяких обласних військових адміністрацій, які доповідали про реалізацію закону про нацспротив.

Відео дня

Зокрема, йдеться про очільників Волинської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Одеської ОВА.

"Думаю, зрозуміло, чому така географія. Кожен елемент нашої оборони, зокрема й тероборона, мають бути відповідним чином налагоджені", - наголосив глава держави.

Він додав, що традиційно на Ставці заслухали доповіді головнокомандувача, а також командувача найбільш "гарячого" оперативного напрямку на фронті – "Хортиця".

"Робимо відповідні кроки, щоб посилити наші підрозділи в битві за Донбас", - сказав Зеленський.

Президент також відзначив успіхи прикордонників Луганського й Краматорського загонів, які разом з іншими бійцями Сил оборони та безпеки воюють саме на Донецькому напрямку, захищаючи Бахмут.

"Дякую вам, хлопці, за вашу стійкість і здатність завдавати ворогу саме таких втрат, які поступово позбавляють сенсу атаки окупантів! Дякую й бійцям спецпідрозділу "Дозор" Державної прикордонної служби України за ефективне стримування ворога", - сказав президент.

Війна в Україні: останні новини

Нагадаємо, що напередодні "Рамштайну-8" Зеленський попросив союзників передати Україні "адекватну кількість танків".

19 січня президент України провів зустріч з очільником Євроради Шарлем Мішелем та вручив йому нагороду.

Також Зеленський 19 січня заявив, що "терористична війна РФ мусить стати останньою в історії".

Вас також можуть зацікавити новини: