Олег Жданов назвав мету візиту Володимира Путіна до Олександра Лукашенка / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін вирушить в Білорусь до самопроголошеного глави країни Олександра Лукашенка, щоб розв’язувати з ним три питання.

Перше питання, яке глава РФ може розв’язувати з Лукашенком, стосується вступу Білорусі у війну з Україною, розповів полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов.

"На мій погляд, три питання, які може Путін сьогодні розв’язувати з Лукашенком. Перше - вступ Білорусі у війну на боці Росії проти України, друге - дозвіл російським військам атакувати Україну з території Білорусі, тому що ще раз звертаю вашу увагу, що вже кілька місяців ніяких прильотів... з білоруського повітряного простору немає", - сказав військовий експерт.

За його словами, ще одне питання - це те, щоб Лукашенко підтримав Путіна і не виходив зі складу Організації Договору про колективну безпеку.

Підтримка Росії з боку Білорусі у війні з Україною і нова зустріч Путіна і Лукашенка - що потрібно знати

Влада Білорусі дозволила РФ вдертися в Україну зі своєї території, а також з білоруської землі обстрілювати нашу територію. Пізніше до Білорусі прибули російські мобілізовані.

У Генштабі ЗСУ вважають, що влада Білорусі може готуватися до війни з Україною.

За відомостями Головного управління розвідки Міністерства оборони України, станом на 17 грудня Білорусь не готова до повноцінної участі в наземній операції проти нашої держави.

19 грудня має відбутися нова зустріч Володимира Путіна з Лукашенком, місце зустрічі - Мінськ. 

Радник очільника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк вважає, що під час візиту до Білорусі російський президент буде підштовхувати свого посіпаку до наступу.

Вас також можуть зацікавити новини: