Романенко оцінив останні погрози Кремля / REUTERS

Російський диктатор Путін, судячи з його останніх заяв, готовий натиснути на "червону кнопку" і завдати тактичного ядерного удару.

Таку думку висловив генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко, передає сайт "Сьогодні".

"Він майже готовий, хоча розуміє, що це може дуже багато в чому обернутися, причому не тільки Росії, Росія це таке, він там царює вже 20 років, а безпосередньо його сім'ї, його дітям. Принципово, цей тиск міжнародний, вже прийнято рішення". Путін пішов ва-банк і повинен відповідати за це повною мірою", - говорить Романенко.

Відео дня

Він нагадав слова Путіна про те, що ще в 2014 році нібито було прийнято рішення застосувати тактичну ядерну зброю, якщо країни НАТО заступляться за Україну.

"В його голові це є. Питання в тому як це нейтралізувати і попередити. Тут є відповідний прогрес. Ми пам'ятаємо, що місяць-півтора тому, коли країни НАТО збиралися, головною метою Саміту було не втягнути у війну натовців, щоб це не переросло в ядерну війну, а зараз вони вже набрали силу, навчилися саме в України, тому можуть відповідати Путіну: ти там лякалки маєш, ми про них знаємо, але і ти знай, що ми цього не допустимо і пошкодуєте ти, твоє оточення, твої родичі та в цілому держава", - сказав Романенко.

Загроза ядерного удару РФ

Раніше глава російського МЗС Лавров побічно натякнув, що в майбутньому його держава може застосувати проти України ядерну зброю.

До цього президент Володимир Зеленський попередив, що світу треба готуватися до ядерного удару агресора. Своєю чергою радник глави Офісу президента Олексій Арестович застеріг керівництво РФ від ядерних ударів по території України.

У Держдепартаменті США пригрозили Кремлю наслідками у разі ядерного удару по Україні.