Гуменюк розповіла про нічну атаку / фото Getty Images

У ніч на 11 квітня російська окупаційна армія атакували Україну ударними дронами типу "Шахед". Керівник об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону повідомила, що Росія цілилась в об'єкти енергетики.

За її словами, атака дронами в операційному просторі ОК "Південь" була "відпрацьована досить результативно", однак на жаль є влучання.

"На жаль не обійшлося без влучань, але вони прийшлись по відкритій території. Під атакою ворога під час дронової хвилі були об’єкти енергетики. Ворог продовжує тероризувати промисловість, енергосистему і все, що може живити Україну. Такі атаки зосереджені навколо важливих об’єктів. На прикладі вчорашньої доби на Одещині хочу зазначити, що ворог використовує тактику подвійних ударів і б’є туди, де готуються відновлювальні роботи", — додала Гуменюк.

Відео дня

"Ворог випустив десятки дронів та ракет по Харківській, Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській областях. На щастя, без загиблих та постраждалих", - додав заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба.

При цьому він повідомив, що найскладніша ситуація в Харківській області  - там більше 10 ракетних ударів завдано лише по місту.

"Країна-терорист намагається знищити інфраструктуру Харкова та залишити місто в темряві. Наразі вже є перебої з електрикою в області — більше 200 тисяч абонентів Харківщини залишилися без електропостачання.  Метрополітен працює як укриття", - сказав Кулеба. 

В  ДТЕК розповіли, що сьогодні Росія атакувала дві теплоелектростанції.

"Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків та відновлення роботи обладнання", - зазначається в повідомленні.

За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих. Також  вказується, що з початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні майже 170 разів.

Війна в Україні - атака ракет та дронів

Як повідомляв УНІАН, під час атаки "шахедів" біля 01:10 у Повітряних силах повідомили, що було зафіксовано зліт близько 7 бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому Оленья (Мурманська область, РФ). Вони летіли в напрямку пускових рубежів.

Ближче до 6 ранку було зафіксовано зліт 3 МіГ-31К (носії ракет "Кинджал") з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області РФ. Таким чином РФ атакувала Україну дронами, крилатими та балістичними ракетами одночасно.

Росія завдала щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі Харківщини.

Вас також можуть зацікавити новини: