Експерт пояснив збільшення ракетних ударів по Україні / фото ua.depositphotos.com

Протягом останніх декількох тижнів російські окупаційні війська збільшили кількість ракетних атак по Україні. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко припускає, що це може бути пов’язано зі страхом росіян перед контрнаступом українських військових. 

"Насправді вони налякані нашим контрнаступом і всіляко намагаються сьогодні його зірвати ударами по об’єктах, які, як вони вважають, тією чи іншою мірою використовуються силами оборони України для накопичення, наприклад, боєприпасів, матеріально-технічних засобів для забезпечення передових підрозділів", – пояснив експерт свою думку в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Коваленко наголосив, що Росія почала використовувати зброю, яку встигла зібрати протягом відносної паузи в масованих ударах по Україні, включно з атаками дронами.

Відео дня

"Була досить тривала пауза, коли вони не використовували крилаті ракети в ударах по території України в масованому форматі два місяці й, судячи з усього, тривав цей процес накопичення напередодні періоду, який вони вважатимуть максимально загрозливим для них у питаннях, наприклад, контрнаступу. Тобто це свого роду панічна реакція на те, що вони досі не можуть до кінця зрозуміти, в якому напрямку, якими силами і засобами, і з якою кінцевою метою буде здійснюватися контрнаступ України. Ну і найголовніше, коли саме", – додав він.

Ракетні атаки РФ по Україні

Останнім часом російські загарбники суттєво посилили ракетні обстріли України. Зокрема, ворог атакував країну вночі 14 травня. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зауважив, що росіяни стали обстрілювати Україну з різних напрямків різними типами ракет. 

Під час вечірньої атаки 13 травня російська ракета влучила в склад у Тернополі. Голова Тернопільскої ОВА Володимир Труш повідомляв про двох травмованих внаслідок удару. Він зазначив, що потерпілі перебувають в лікарні. 

Вас також можуть зацікавити новини: