РФ бʼє по Україні щойно випущеними з конвеєра ракетами / фото – Telegram, Андрій Нєбитов

Генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що Росія вимушена використовувати ракети з "недоторканного" запасу. По Україні окупаційні війська фактично бʼють щойно випущеними з конвеєра ракетами. 

Як розповів Романенко в ефірі Апостроф TV, про дефіцит ракет в РФ говорять як вітчизняні, так і іноземні експерти. При цьому окупаційне військо ще має достатній запас зброї в цілому.

"Спілкуючись із людьми на місцях, видно, що "купність" російських ударів зменшується. За різними оцінками, за сучасними ракетами російський ВПК може дати лише в районі 40-50 одиниць на місяць", – зауважив він.

Відео дня

За словами генерала, останнім часом росіяни майже не використовують "Іскандери" наземного базування. Натомість вони використовують морські платформи (надводні та підводні кораблі) у Чорному та Каспійському морях. Крім того, ворог запускає ракети зі стратегічних бомбардувальників.

"Тому ППО, які ми отримуємо від партнерів, – це відмінне сприяння, яке ще більше зміцнює наш "щит". Але нам потрібен і "меч" – далекобійні ракетні комплекси, здатні збивати ці російські літаки, зокрема, розвідники, та авіація", – додав Романенко.

Ракетний удар по Україні 26 січня

26 січня 2023 року Росія вчергове здійснила масований ракетний удар по Україні. У Генштабі ЗСУ повідомили, що росіяни здійснили 59 пусків ракет, 47 з яких – знищено. 

В Україні внаслідок цієї повітряної атаки з боку Російської Федерації загинули 11 мирних жителів. Окупанти вдарили по 11 областях нашої країни. Найбільших пошкоджень приватних будинків та будівель зазнала Київська область.

Крім того, в результаті атаки росіян ракетами і дронами пошкоджено енергетичне обладнання у кількох регіонах. У Дніпровському регіоні знищено основне високовольтне обладнання.

Вас також можуть зацікавити новини: