РФ вивела в Чорне море більше кораблів / фото УНІАН

Оновлено 14:00. У Чорному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв до чотирьох, повідомляє оперативне командування "Південь".

"Під час ранкової повітряної тривоги ворог збільшив кількість ракетоносіїв у Чорному морі. Наразі серед корабельного угруповання у 15 одиниць - два надводних та два підводних ракетоносії, загальний залп яких може сягати 24 "Калібри", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що активність ворожої авіації також ретельно відстежується. Пріоритети ворога - об’єкти критичної та військової інфраструктури, логістичні й транспортні об’єкти.

Відео дня

Наразі загроза ракетних ударів залишається надзвичайно високою.

До цього повідомлялося, що Росія 22 березня посилила корабельне угруповання в Чорному морі. Тепер воно налічує 15 кораблів, серед яких три ракетоносії.

"Корабельне угруповання ворога досить потужне - це 15 кораблів на бойовому чергуванні, серед яких три ракетоносії - два надводних, один підводний. Вчора посилено це угруповання, і це може говорити про те, що ворог намагається тримати нас у напрузі", - повідомила в ефірі інформаційного телемарафону Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони і оборони півдня Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що надводні кораблі можуть бути не споряджені через знищення вантажу з ракетами на залізниці в Джанкої, але при цьому підводний човен може становити небезпеку.

"Незважаючи на те, що надводні кораблі можуть бути не споряджені, оскільки джанкойський вантаж все ж таки не дістався пункту призначення, підводний човен - досить потужна небезпека. Хоча на підводному човні лише чотири ракети, але вони високоточні і можуть бути застосовані по особливо важливих об’єктах", - сказала Гуменюк.

За її словами, наявність ракетоносіїв означає можливу готовність до ракетного удару за різними напрямками, оскільки розосередження зусиль протиповітряної оборони на повітряні, надводні, підводні ракетоносії і, ймовірно, Shahed є головною задачею ворога на сьогодні.

Оновлено 10:00. Російське угруповання кораблів у Чорному морі зменшилося до восьми, повідомляє прес-центр Командування Військово-Морськими силами Збройних сил України.

"Станом на 23 березня в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають вісім ворожих кораблів, з них - три носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп - до 20 ракет", - йдеться у повідомленні.

За даними командування, в Азовському морі - два ворожі кораблі, в Середземному - до семи ворожих кораблів, з них - три носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп - до 20 ракет.

Вибухи у Джанкої 20 березня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 20 березня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що вибухами в місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищено ворожі крилаті ракети"Калібр", що транспортувалися залізницею.