Росіяни не готові відходити з позицій, вважає експерт / фото REUTERS

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець припустив, що окупанти можуть оборонятися в Луганській області поблизу смт Троїцьке, а потім з цього пункту провести контрнаступ на Харківську область.

"Луганщина є одним з напрямків для просування ЗСУ. У глибину Луганщини, по скупченню російської техніки та складів, здійснювалися удари нашими далекобійними системами. Ця динаміка створює напруження російським військам, але росіяни не готові відходити з позицій. У зоні Куп'янська, використовуючи постачання з Троїцького, ворог намагається максимально наситити цю ділянку фронту своїми силами й не виключається проведення російських контрнаступальних дій за цими напрямками", - зауважив Згурець для телеканалу "Еспресо". 

Згурець додав, що РФ спробує чинити тиск на Куп'янськ, який був деокупований у вересні минулого року.

Відео дня

"Тому зараз туди перекидаються значні угруповання російських сил. Підрозділи, які готувалися у Білорусі, зараз теж перекидаються на кордони Луганщини, щоб мати резерв сил", - зазначив експерт. 

Деокупація Харківщини: як це було

Військовослужбовці Збройних сил України у вересні минулого року провели Балаклійсько-Куп'янську визвольну операцію, а фіналом стало звільнення міста Ізюм.

Захисники України скористалися втечею рашистів з регіону і "затрофеїли" чимало військової техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: